Етимология

Абривиатурата ISSA произлиза от английски език – International Sailing Schools Association, което в превод означава Международна асоциация на училищата по ветроходство. Благодарение на тази организация с нестопанска цел, в момента има изградена рамка от общи стандарти за качеството и безопасността при обучението в училищата за ветроходство и уиндсърф по целия свят.

Цели и мисия

Главната мисия и основната цел на международната асоциация ISSA, е да се даде възможност на всички, които мечтаят да се научат да плават и искат да стартират работа в училище по ветроходство. Също така, ISSA предоставя международен кариерен път на ветроходните инструктори, за да могат те да провеждат курсове по плаване свободно, без да има значение в коя точка на света се намират в момента.

За нивото и стандартите

Стандартите на ISSA се прилагат еднакво за всички нива на сертификация на ученици, които са завършили курс по ветроходство и уиндсърф. Освен това акредитираните от ISSA инструктори са обучени до едно доста високо равнище, за достигането на което са необходими години опит и огромно количество знания.

Ветроходно училище Go Get Sailing предлага на всички, които желят да получат официален междонародно признат сертификат, курсове изготвени по стандарти на ISSA: